Haussefeestje?

De bouw in Spanje

Propaganda uit linkse hoek wil ons altijd doen geloven dat alleen twee groepen geprofiteerd hebben van de Spaanse onroerendgoedhausse van de afgelopen jaren: investeerders en ondernemers. Nu blijkt uit enigszins geloofwaardig onderzoek dat de boom sinds 1996 835.000 banen gecreëerd heeft, en dat tegenwoordig meer dan 2 miljoen mensen in de bouw werkzaam zijn.

Helaas is het onwaarschijnlijk dat dit de PSOE, onze versie van de PvdA, zal opvallen, want ze hebben andere problemen. In Madrid schijnen namelijk alle politici, maar vooral de socialisten, het gemeentehuis te hebben gebruikt als een chique sociëteit voor diegenen met grote financiële belangen in de bouw. Maar zouden de arbeidersvrienden dit bericht niet kunnen gebruiken om gezicht te redden in de recall verkiezingen in oktober ? Nee, daar is het te laat voor.

Vanochtend is de temperatuur voor het eerst in zes weken onder de 25 gezakt. Er waait een ijskoude (goed, 20ºC) wind door de woonkamer en de aankomende storm is al te horen. Blijft de vraag: hoeveel van de nieuwbouw gaat het overleven? Een klassiek krantenbericht over dit onderwerp leest als volgt: “Toen ze alles naar tevredenheid afgemaakt hadden, liepen ze naar beneden. Het trappenhuis en de tweede verdieping stortten in, en alle drie waren op slag dood.”

Similar posts


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *