Treinen: Dalí vs Turner

Toen ik in Londen werkte, nam ik af en toe een paar uurtjes vrij onder het smoesje van een vergadering met partners in Covent Garden. En dan kon ik mooi naar het National Gallery (nog steeds gratis) en Turner. En die kon nou echt een treintje schilderen.

Similar posts

 • Dalí vs Turner (ii)
  Naar aanleiding van een post over Dalí, vergeleek ik hem de andere dag met Turner. Nu blijkt dat dhr Snor echt
 • Noten
  Waarom worden muzieknoten altijd verkeerd geschreven op kerstkaarten en – hier – monumenten? Ik vermoed dat ze het bewust doen, misschien
 • Dr Andreu en z’n toverpillen
  Een man loopt de apotheek binnen en zegt dat z’n keel zeer doet. Zegt de apotheker: “Ik heb wat pillen van
 • Roekoe de manpoes
  Serra del Grau tussen Ponts en
 • Doe-het-zelf
  Volgens een bericht aan de rechterdeur is deze kerk genoveerd door drie vrijwilligers. Toen ik er kwam in juni, waren er


Comments

 1. Frappant dat de titel Dalí tegen Turner uitspeelt. Nou net de twee schilders die mij zodanig in een museum (St. Petersburg, FL, USA, resp. de National Gallery, Londen) gekluisterd hielden, dat mijn vriendin mij er na een paar uur uit heeft moeten slepen.
  Deze trein van Turner doet meer denken aan een Munch. Heeft Dalí ooit een trein geschilderd? Of zelfs maar het station van Perpignan?

Your email address will not be published. Required fields are marked *