Barretina gitana

George Borrow (1803-81), The Zincali: An Account of the Gypsies in Spain (1841):

El vestit del Gitano varia amb el país que habita. Tant a Rosselló com a Catalunya consisteix la seva roba generalment d’una jaqueta, una armilla, pantalons, i un faixa vermella, que cobreix una part de l’armilla; en els peus porta sandàlies de cànem, amb molta cinta lligada al voltant de la cama, arribant fins al tou; té, a més, mitjes de llana o de cotó; al voltant del seu coll porta un mocador, lligat negligentment; i en l’hivern utilitza una flassada o una capa, amb mànigues, llençat sobre el muscle; el seu cap es cobreix amb la gorra vermella imprescindible, que sembla ser el objecte de decoració favorit de moltes nacions en la zona al voltant de les mars Mediterrània i Càspia.

On puc trobar més informació referent a l’ús de la barretina en la zona mediterrània, sobretot en els sigles XV i XVI?

Merci, Thierry. Compra The Zincali:

Similar posts


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *