bevrijding

In LA County mag je de tech terminologie master/slave niet meer gebruiken in contacten met de locale overheid, zegt BoingBoing:

The County of Los Angeles actively promotes and is committed to ensure a work environment that is free from any discriminatory influence be it actual or perceived. As such, it is the County’s expectation that our manufacturers, suppliers and contractors make a concentrated effort to ensure that any equipment, supplies or services that are provided to County departments do not possess or portray an image that may be construed as offensive or defamatory in nature.

One such recent example included the manufacturer’s labeling of equipment where the words ”Master/Slave” appeared to identify the primary and secondary sources. Based on the cultural diversity and sensitivity of Los Angeles County, this is not an acceptable identification label. We would request that each manufacturer, supplier and contractor review, identify and remove/change any identification or labeling of equipment or components thereof that could be interpreted as discriminatory or offensive in nature before such equipment is sold or otherwise provided to any County department.
Dit zou wel een urban legend kunnen zijn, want ik meen exact hetzelfde te hebben gehoord zo’n 7 jaar geleden. Het was ook een beetje donkere woensdagochtend, en ik dacht: kijk nou, in plaats van woorden te veranderen en verbieden, moeten wij allemaal – u ook – ijveren voor een wereld waarin geen enkel apparaat onderdrukt wordt door een ander. Rossum’s Universal Robots Aller Landen Verenigt U! Enzovoort. En toen ging ik toch naar het werk.

Koop Capeks RUR () of Twaalf huishoudelijke apparaten – Filosofische bespiegelingen van Jan Vorstenbosch (ISBN 9057120976)

Similar posts

 • Licht aan, niemand thuis
  Pyongyang heeft tien auto’s geproduceerd … en hier is de video. Kim Jong Il laat zijn fansite beheren door Alejandro Cao de
 • Zwarte film enzovoort
  Ik ga vanmiddag naar het film noir festival te Manresa om Parranda (1977) te zien en dan naar director Gonzalo Suárez
 • Vuilnis
  hipocondría demagógica heeft een leuke entry over weer zo’n teleurstellende tentoonstelling bij ons centrum voor contemporaine kunst, het CCCB; deze keer
 • Haussefeestje?
  De bouw in
 • Dr Andreu en z’n toverpillen
  Een man loopt de apotheek binnen en zegt dat z’n keel zeer doet. Zegt de apotheker: “Ik heb wat pillen van


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *