Roekoe de manpoes

Serra del Grau tussen Ponts en Tremp

Spanjaarden kunnen niet begrijpen dat mensen uit koude landen liever in de regen fietsen dan in temperaturen van 40 graden. Ook niet wanneer dit plaatjes oplevert zoals dit van de Serra del Grau tussen Ponts en Tremp.

In deze rotsen nestelen minstens twee stellen Aquila chrisaetos (kijk naar de witte vlekken in de tweede foto), en iets eerder zag ik een Bubo bubo. Helaas zijn de arends hier niet te bespeuren – de tweede ramp van deze dag.

De oude man die mij benaderde in het dorp onderaan de rotswand legde één en ander uit over de vogels, maar toen begon het te motregenen. Met een blik richting hemel, haastte hij zich naar het café. Hij leek wel een kat.

(Bedankt Fred voor de correctie.)

Similar posts

 • Terug naar het land
  Volg-de-kale is nog jong maar begint nu als een Engelse trein te lopen: misschien komt het ooit eens een keer aan.
 • Ambtenaren
  De politie in Barcelona doet alleen wat tegen mensen die niet stinken, zich vreedzaam gedragen, en vooral geen problemen willen krijgen.
 • Niks aan de hand
  VS Naipaul, In a Free State: De weg sneed nu in een heuvel en de bochten waren scherp. Een verkeersbord zei: Let op
 • Heilige plant, heilige berg
  “En de berg, een diefachtige kat, zet haar zure agave overeind”, schrijft Lorca in zijn Romance Sonámbulo. Elders wordt het een
 • Licht aan, niemand thuis
  Pyongyang heeft tien auto’s geproduceerd … en hier is de video. Kim Jong Il laat zijn fansite beheren door Alejandro Cao de


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *