Vuilnis

defenestrationhipocondría demagógica heeft een leuke entry over weer zo’n teleurstellende tentoonstelling bij ons centrum voor contemporaine kunst, het CCCB; deze keer gaa het over slechte smaak, want slechte smaak is eindelijk in hier. Ik heb bij het CCCB nog nooit iets goeds gezien, omdat ze altijd op volkomen fantasieloze en arrogante wijze willen uitleggen precies hoe het volgens hun dogma in elkaar zit – kijk hoe postmodern ik ben! – met als gevolg dat er weinig ruimte overblijft voor exhibits. (Hun website is hetzelfde – veel design, weinig inhoud.)

Gelukkig hoef je niet naar de expositie, omdat onze hypochonder gelinkt heeft naar real world voorbeelden van ongeveer alles wat ze hebben, waaronder het werk van Tuig van Jehova auto-epigoon Margaret Keane. Na een beetje nare ontsnapping aan leden van haar sekte in een Amsterdams flatgebouw, is dit gedichtje van Cornelis Putemmer (wie?) altijd in mijn geheugen blijven hangen:

Ik was het op een morgen zat:
“Jehova dit, Jehova dat”
die twee bleven maar zuigen.

Ik heb ze van het balcon gegooid.
Gestraft hiervoor zal ik wel nooit.
Er waren geen getuigen.

Niet thuis proberen.

Similar posts

 • amsterdam, amsterdam…
  Het is slecht genoeg in het centrum, maar er zijn buitenwijken van Barcelona waar de auto’s ‘s nachts drie diep op
 • Hagedis 1, moi 0
  Jullie hebben mij niet geholpen en het beest heeft z’n lekkere lijffie op een erg ongeschikt moment laten zien. Ipv met
 • Licht aan, niemand thuis
  Pyongyang heeft tien auto’s geproduceerd … en hier is de video. Kim Jong Il laat zijn fansite beheren door Alejandro Cao de
 • Klantenbezoek
  Mijn eerste klant vanochtend was een erg leuke dame van middelbare leeftijd die heeft besloten als chique helderzienster verder te gaan.
 • oververhit
  De postbode te Liencres (Santander) is overleden aan een zonnesteek, maar de bejaarden hier sterven als muggen. Eergisteren werden er 118


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *