We’re all going on a (hick) summer holiday

En waarom hebben ze niet gebeld? Ik heb m’n jurk net laten repareren.

Ik weet niet precies hoe het zit in Liberia, en degene die mij zou moeten kunnen vertellen lijkt spoorloos verdwenen. Maar hoe dan ook, Liberia blijft nog altijd veiliger dan een leuk, rustig dorp dat ik ken. Daar heeft een hele lieve, doch eigenzinnige vrouw stilletjes alle (+-10) katten van een nogal hartstikke gestoorde vrouw van een straatje verder naar de dierenarts gehaald om ze te laten steriliseren. Dit omdat de beesten alle tuinvogels opgevreten hadden en omdat, wegens toenemend kattengeneuk, de hele buurt ernstig last had van slapeloosheid.

Onze poezenmagnate komt uit een ongelovelijk domme boerenfamilie en raakte eerst bekend in het dorp wegens haar blootsvoetse wandelingen door de weilanden waar haar broertjes en oompjes slachtafval plachten te strooien. (Het ging vaak niet goed met hun varkens, dus hadden ze maar een slachthuis erbij genomen.) Later deed ze dat in het gezelschap van een groot aantal halfwilde honden, en nog later met haar blonde nichtje, waarmee ze thuis een zeer interessant bordeel inrichtte.

Op een gegeven moment, beet een van de honden de kat van de buurman dood, waarop hij een geweer pakte en haar in de been schoot. Hij kreeg acht jaar, de politie nam de honden mee, blondje ging naar De Stad, en het slachtoffer stal de buurmans andere kat om ermee haar nieuwe dierentuin te beginnen. De buurman is net vrijgekomen, en ik probeer hem nu aan de lijn te krijgen om te kijken of voor de kattenkastreerster een veiligheidsdienst kan worden geregeld. Dat of een paar weken in Liberia.

Similar posts

 • Els Mossos
  Een paar dagen geleden stelde de PSOE (± de PvdA) voor om twee van onze landelijke politiekorpsen, de Guardia Civil en
 • zomer 940
  Vluchtend voor een kotsende kamergenoot met meer buikkracht dan richtingsgevoel, kwam ik eens vroeg op Nieuwjaarsdag, tussen hekken en over muren
 • Bierdrinken in China
  Onderzoek van Kirin in Japan Today toont aan dat China in 2002 met 235,8 miljoen hectoliters ‘s werelds grootste brouwer
 • Haussefeestje?
  De bouw in
 • Noten
  Waarom worden muzieknoten altijd verkeerd geschreven op kerstkaarten en – hier – monumenten? Ik vermoed dat ze het bewust doen, misschien


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *