lopen met het legioen

Ze zijn hier begonnen met het bewegwijzeren van een voet-/fietspad langs de Romeinse weg (Via Augusta, zeggen ze) van Roma naar Cádiz. Langs, omdat er nu snelwegen en fabrieken zijn waar eens de vijanden van Asterix liepen. Meer algemene informatie (in steenkolen-Engels) vindt u hier.

In het algemeen zijn wandelingen die de heuvels ingaan leuker en makkelijker in de zomer dan deze laaggelegen, platte routes, en ik ben dus benieuwd of deze zich qua populariteit met het Camino de Santiago zal kunnen gaan meten. De geschiedenis van het imperialisme lijkt mij in ieder geval veel leuker dan wat men in Galicië gaat zoeken.

Ik heb tegenwoordig alleen kleine stukjes van de Romeinse weg in mijn huidige programma zitten (de Montgat route is een voorbeeld), maar ik krijg steeds meer vraag naar industrietochtjes en de twee onderwerpen zijn vaak goed te combineren.

Similar posts

 • Terug naar het land
  Volg-de-kale is nog jong maar begint nu als een Engelse trein te lopen: misschien komt het ooit eens een keer aan.
 • Klantenbezoek
  Mijn eerste klant vanochtend was een erg leuke dame van middelbare leeftijd die heeft besloten als chique helderzienster verder te gaan.
 • Heilige plant, heilige berg
  “En de berg, een diefachtige kat, zet haar zure agave overeind”, schrijft Lorca in zijn Romance Sonámbulo. Elders wordt het een
 • Hagedis 1, moi 0
  Jullie hebben mij niet geholpen en het beest heeft z’n lekkere lijffie op een erg ongeschikt moment laten zien. Ipv met
 • Ah! viva la espana
  Een fijn voorbeeld van het Nederspaans in het Geheugen van Nederland: ‘k Ben een onverschwartze Espagnolos Kijk naar mijn bolos, als roet zoo


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *