Heilige plant, heilige berg

“En de berg, een diefachtige kat, zet haar zure agave overeind”, schrijft Lorca in zijn Romance Sonámbulo. Elders wordt het een pulpo petrificado, een versteende octopus, wat ook een beetje raar klinkt als je deze plant alleen van Nederlandse tuintjes kent. Mijn voorbeeld trof ik tijdens deze wandeling aan, dichtbij onze toverberg, Montserrat, maar Lorca en zijn pita zul je misschien iets beter begrijpen als je deze normale foto ziet. Jan Kolendo heeft er een uitvoerige geschiedenis van geschreven.

Similar posts

 • Shadows
  OK, I fiddled a bit with the last one, but the light and the colours are getting more interesting now and
 • Hagedis 1, moi 0
  Jullie hebben mij niet geholpen en het beest heeft z’n lekkere lijffie op een erg ongeschikt moment laten zien. Ipv met
 • Noten
  Waarom worden muzieknoten altijd verkeerd geschreven op kerstkaarten en – hier – monumenten? Ik vermoed dat ze het bewust doen, misschien
 • lopen met het legioen
  Ze zijn hier begonnen met het bewegwijzeren van een voet-/fietspad langs de Romeinse weg (Via Augusta, zeggen ze) van Roma naar
 • Middeleeuwse boeren
  … en hoe ze hun auto’s
Published
Last updated 29/07/2019

This post pre-dates my organ-grinding days, and may be imported from elsewhere.

Federico García Lorca (38): Federico del Sagrado Corazón de Jesús García Lorca, known as Federico García Lorca was a Spanish poet, playwright, and theatre director. García Lorca achieved international recognition as an emblematic member of the Generation of '27, a group consisting of mostly poets who introduced the tenets of European movements into Spanish literature.

Kaleboel (4307):

Natural history (512): Natural history is the research and study of organisms including animals, fungi and plants in their environment, leaning more towards observational than experimental methods of study.

Picture (310):

Spanish literature (171):


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *