Abús de l’alcohol

En la nit de 16 de desembre de 1773, uns rebels americans (incloent Samuel Adams) van descarregar 342 caixes de te en el port de Boston per a protestar contra l’aplicació pels Britànics d’impostos sense reformes democràtiques. L’altre dia en Seattle ho van fer altra vegada, per a protestar contra un impost sobre el cafè, però la millor història d’aquest tipus tracta de la captura pels marines de la cerveseria de San Miguel a Hong Kong al final de la segona guerra mundial:

Perquè no havien tornat després d’una hora o dues, el comandant va començar a preocupar-se. Abans que s’havia materialitzat cap pla de rescat, tots a bord van ser espantats per un baluern i molts crits de la cerveseria. La nostra alarma va ser substituït aviat per sorpresa quan vam observar que el soroll i l’avalot eren causats pels infants de marina, que traqueteavan del pujol a bord d’un carretó requisat dels ferrocarrils amb nombroses caixes de San Mig. Era clar que havien conclòs amb èxit la seva operació de neteja i que estaven tan carregats d’alcohol com el seu mitjà de transport fora de control. Era clar també, o que eren inconscients que la ferrovia tenia una corba viciosa a mitjan de l’embarcador, o que no els va importar. En qualsevol cas, el carretó no va poder prendre la corba, va deixar la via i, amb la seva càrrega sorollosa, es va catapultar en l’oceà.

Què és l’origen de la idea que la contaminació del mar amb la teva beguda ens durà a un món millor? Pinso que ha de ser una part del mite de Dionís, que té tant vi com aigua en el seu domini diví. En la Ilíada, quan Lycurgus(?) ataca al jove Dionís, Dionís fuig en el mar i es refugia amb la ninfa Tetis. No obstant, alguna cosa ha succeït als Grecs nobles: actualment només trenquen plats.

Similar posts

 • Sommige van mijn beste vrienden…
  John Chappell heeft een goede polemiek (2003/06/09) over de uitspraken van een van de kandidatvoorzitters van Barça. Meneer Llauradó heeft de
 • Franco and the golden ages of the sardana
  The sardana was encouraged by the Francoist state and suffered its greatest difficulties during the period of revolutionary anarcho-syndicalist and Stalinist
 • Cataloonia, Sweden on the Med
  Jordi Pujol’s venerable dream appears finally to have been realised, although perhaps not quite as he anticipated.
 • Petanca
  Hier wordt driftig gedebatteerd over onze koning, Jordi Pujol. Als hij ons straks na de verkiezingen verlaat, moet hij (a) het
 • Some more sun goddesses
  The other day I did a libertarian Raval tour with a particularly dangerous Californian sociologist, and we got onto Orwell’s apparent


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *