Licht aan, niemand thuis

Pyongyang heeft tien auto’s geproduceerd … en hier is de video.

Kim Jong Il laat zijn fansite beheren door Alejandro Cao de Benós, die uit Barcelona komt maar die zijn Franco-pak en fascistenvriendjes elders opslaat. Dit lijkt allemaal oud nieuws (Alejandro werd onderwerp van een media feeding frenzy in januari – Slate sprak hem, er zijn diverse andere verhaaltjes (1, 2), en zelfs de Volkskrant is er geweest) maar de video laat me niet los.

Eenzaam, traag en zonder kenteken gaan de Geliefde Leiders auto’s z’n reuze snelweg op. Geen probleem: de mensen lopen er langs, en een paar hebben een fiets. Hierdoor komen ze elke dag laat op het werk. De fabriek is erg stil.

Noordkoreaanse auto’s worden in de volksmond weliswaar met ossenkarren vergeleken, maar de Asian Wall Street Journal zegt dat een geheimzinnige handelsnetwerk, Divisie 39, op een en andere manier $5 miljard heeft verdiend voor de dieven en moordenaars die Noord-Korea runnen.

De godlui menen hier een koopje te hebben ontdekt en ik neem aan dat Alejandro het evenmin voor niets doet. Flatje Barcelona lijkt wel leuk, maar ik zou zijn buitenlandse rekeningen ook wel eens willen zien. Hebben we hier te maken met de bestbetaalde webmaster ter wereld?

Foto van ACdeB: Choson Digest. Onroerend goed, carrer de Valencia: QDQ.com.

Similar posts

 • Terug naar het land
  Volg-de-kale is nog jong maar begint nu als een Engelse trein te lopen: misschien komt het ooit eens een keer aan.
 • Ambtenaren
  De politie in Barcelona doet alleen wat tegen mensen die niet stinken, zich vreedzaam gedragen, en vooral geen problemen willen krijgen.
 • Dr Andreu en z’n toverpillen
  Een man loopt de apotheek binnen en zegt dat z’n keel zeer doet. Zegt de apotheker: “Ik heb wat pillen van
 • Herfst
  De bladeren vallen, en deze herfst worden langs de kust ten noorden van Barcelona de jaren 50-70 weggeveegd. Fabriekshallen, kasseienstraten, krotten
 • Sant Martí de Centelles slags off anarchists, disagrees on “historical memory”
  Some Civil War street plaques sound a dissonant note with respect to the official Popular Front “historical memory” dogma. St James’


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *