rafael ramos: més mentides

Rafael Ramos, corresponsal de La Vanguardia a Londres, continua sorprenent per la seva incapacitat d’expressar de manera satisfactòria la seva profunda ignorància del seu país adoptiu en particular i del món en general. Com vaig assenyalar a La Vanguardia fa sis mesos, no sap escriure anglès, plagia el treball d’altres periodistes, i inventa material que presenta com fet. No obstant això, encara té treball i l’està utilitzant per a intentar convèncer als lectors que les seves fantasies personals tinguin alguna cosa que veure amb la situació actual a Gran Bretanya.
Espero no avorrir-te massa, però aquí estan un parell de cites d’un article del Ramos en La Vanguardia i d’altre en The Guardian, un periòdic bastant antigovern i antiguerra, ambdós publicats ahir:

 • Ramos: Bush inicia su impopular visita
  Guardian: majority backs Bush visit
 • Ramos: El sector crítico del laborismo se pregunta qué hace Tony Blair, un supuesto socialdemócrata, haciendo el juego a George W. Bush no sólo en el conflicto iraquí, sino sobre todo en la campaña electoral norteamericana, cuando su aliado natural deberían ser los demócratas.
  Guardian: A majority of Labour voters welcome President George Bush’s state visit to Britain which starts today …
 • Ramos: el ciudadano medio del Reino Unido, que no ve sentido a la guerra de Iraq, cree que ha sido un fracaso y tiene serias objeciones a la actitud autoritaria, prepotente y neocolonial de los neoconservadores mesiánicos de EE.UU
  Guardian: The ICM poll also uncovers a surge in pro-war sentiment in the past two months as suicide bombers have stepped up their attacks on western targets and troops in Iraq. Opposition to the war has slumped by 12 points since September to only 41% of all voters. At the same time those who believe the war was justified has jumped 9 points to 47% of voters. This swing in the mood of British voters is echoed in the poll’s finding that two-thirds of voters believe British and American troops should not pull out of Iraq now but instead stay until the situation is “more stable”.
 • Ramos: El apoyo incondicional de Blair a Bush
  Guardian: Mr Blair made plain he completely backed the EU’s stance against the US over illegal tariffs on steel imports, insisting that Washington must now respond to the World Trade Organisation ruling: “There will be from time to time these disagreements on issues to do with trade and we must stick very firmly to our position.”

La Vanguardia va publicar també ahir sobre el mateix tema una notícia objetivamente correcta y bien escrita de l’EFE. Per qué es paga encara per les estupideses del Ramos?

Similar posts


Comments

 1. És quasi bé una auto-paròdia: fixa’t el que posa a l’esquerra de l’article d’EFE; el titular de Ramos, que queda contradit.
  Per cert que TV3 fa el mateix; no només ha estat 3 ó 4 dies sense parlar de cap enquesta i dient que la visita era impopular, i dient que l’unic motiu perque s’ha fet és que l’invitació es va cursar fa un any i mig, quan “encara hi havia solidaritat cap els EUA després de l’11-S” (i com expliquen la guerra d’Afganistà?). A l’informatiu d’aquest migdia el corresponsal a Londres, que em jugaria el que fós que llegeix The Guardian, ha dit que les últimes enquestes [sense especificar quines] diuen que els britànics consideren als EUA el més important perill del món. Es referien, clar, a l’Eurobaròmetre de fa un parell de setmanes, ignorant les que sí eren darreres enquestes.

 2. He llegit tots aquests articles i bé, tenc per cert que les coses no són tan senzilles com pensen alguns. Governi qui governi a Gran Bretanya, la relació especial que tenen amb els Estats Units no canviarà. L’únic que em qued de l’article del Rafael Ramos són les dues anècdotes. És un gust descobrir que a Anglaterra sempre domina el bon gust i el savoir faire, el famós humor anglès. Només així s’expliquen personatges com el Ken Livingstone, que diu que Bush és una amenaça per la supervivència de la vida humana al planeta, i que en Bush Junior, durant la seua primera visita al país, quan el seu pare era president, va anar a veure a la Reina amb unes botes texanes trufades amb el lema “God save the queen”. El nostre planeta està en bones mans :P
  Sobre el tema de si en Rafael Ramos llegeix The Guardian….estic segur que sí. De fet, el primer que fan molts corresponsals a l’estranger abans d’enviar notícies a casa és llegir els diaris del país :)

 3. Doncs jo em crec més al Ramos que al The Guardian, de fet el diari britànic es basa en una enquesta feta per ells mateixos, que és la que cita “La Vanguardia” en la segons vosaltres “notícia objetivamente correcta y bien escrita de l’EFE”.
  De fet no és només un problema del Ramos i de TV3, sinó de totes les televisions i diaris de l’Estat, i suposo que de la majoria d’Europa, ja que crec que els periodistes d’aquest país no són imbècils. I suposant que una majoria de britànics aprovés la visita del Bush, que no ho descarto, això no impediria que al mateix temps aquesta pogués ser altament impopular.
  Una altra cosa: “El apoyo incondicional de Blair a Bush”, és evident que es refereix a la qüestió iraquiana, no crec que ningú pretengui que estiguin d’acord en tot. El comentari de l’acer està de més.

 4. Oriol, jo no he dit que em cregui més al Ramos que al Guardian. El que dit és una cosa diferent. Que les coses no són tan fàcils i que passi el que passi, Gran Bretanya no renunciarà a la seua aliança especial amb Estats Units. La Guerra de l’Iraq ha estat una bogeria, efectivament. S’han ficat en un carreró sense sortida i ara han de veure com se’n surten. Pens que és un tema que pot fer molt mal en Bush i posar en perill la seua reelecció. La reelecció d’en Blair, ja no ho tenc tan clar, a pesar de que ha trencat aquest “encanteri” que mantenia amb la població.
  El que volia dir amb que les coses no són tan fàcils és que el “mecanisme de solidaritat” patriòtica a aquests països funciona encara. Molts recolzaran la guerra o tendran la boca callada perquè no voldran de cap manera que se’ls titlli de poc patriotes o fins i tot de traïdors en els casos més extrems.
  En la meua opinió, els mitjans han d’explicar tant el perquè la gent es mobilitza contra la guerra com el perquè els joves d’Estats Units i Gran Bretanya admeten que els enviin a l’escorxador. Només així apendrem algo.

 5. yo conozco al susodicho personalmente, y es verdad que es un fraude, pero que bien le va!

 6. soy de argentina, como para comenzar te cuento que tengo 20 años, nacì el 5-12-1983.querìa consultarte sobre amor. hace 5 meses estoy saliendo con pablo gassina, 24 años, cancer, del 4 de julio de 1980. Elegì el “metodo” vos (prefiero tarot, y runas)
  ¿que futuro nos ves, consejos …todo lo que veas en la tirada… gracias
  yo sigo ” enamorada” de mi ex- novi juan marcelo vilchea, sagitario, 8-12 -1980, estuvimos 3años y meses …. los dos tenemos ahora otras relaciones.¿que siente el por mi , algùn dìa el “destino” nos juntarà…? porfavor, estoy cofundida…. en mis sentimientos..
  te agradecerìa que me reflejes tus visiones , y algun consejo
  gracias, un gusto
  espero tu respuesta…. no me falles
  chau….

Your email address will not be published. Required fields are marked *