El meu germà no pot mirar un ou

Brian O’Nolan (“Flann O’Brien”/”Myles na Gopaleen”, *Tyrone, 1911, �Dublin, 1966) va ser un dels escriptors irlandesos més llegits del segle XX. Això és de la seva columna llegendària en el Irish Times:

El meu germà no pot mirar un ou.
De debò?
No pot suportar gens la vista d’un ou. Llotges, pernil, peix, qualsevol altra cosa que puguis imaginar-te: ell se’ls menjarà tots i en demanarà més. Però l’ou? No. Moltes gràcies i Feliç Nadal, però cap ou. Es prohibeix l’ou.
Entenc.
L’escolto sovint parlant del perill dels ous. Pots agafar tota classe de malalties amb els ous, així ho diu el meu germà.
Quina notícia més trista.
El problema és que mai mor l’ou. Està ple de tota classe de microbis, i una vegada al fons de la bossa, comencen a moure’s i a menjar-se les coses, encantats de si mateixos. No és cap problema per a ells de començar-te una úlcera a la bossa.
Entenc.
Imagina tots els teus amics allí, caminant pel teu estómac i qui sap si engendrant famílies, mastegant i bevent i fumant i menjant allí. Home, és una meravella que no estem tots a la tomba, amb tantes gallines al nostre país.
He de recordar-me’n d’evitar els ous.
Jo provo de tant en tant un ou, però el dia menys pensat ho lamentaré. Bé, que ja ve el bus a Drimnagh. No facis res quan estàs amb el teu oncle, com va dir el bisbe.
Adéu.

Font: Myles na Gopaleen, The Best of Myles, 1968.

Similar posts


Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *